KUVA2497fbw copy.jpg
KUVA2497fbw copy.jpg

Minun tarinani


SCROLL DOWN

Minun tarinani


Rakas ystäväni,

ammattissani olen ollut etuoikeutettu kuulemaan mielettömän määrän elämäntarinoita - kertomuksia siitä, kuinka ihmiset ovat lopulta päätyneet siihen paikkaan, missä he nyt ovat. On pelkästään reilua, että kerron teille siivun siitä, kuinka minä päädyin tähän, missä minä nyt olen - toteuttamassa unelmaani, josta en joitain vuosia sitten vielä tiennyt mitään. 

---


Ihmiset usein löytävät oman paikkansa tällä pallolla mutkien ja monttujen kautta ja niin kävi minullekin. Oma muutosmatkani alkoi kesällä 2009, kun otin tauon oravanpyöräarjestani ja lensin Itävaltaan tanssileirille kahdeksi viikoksi. Olin vuosia paahtanut määrätietoisesti koulu- ja myöhemmin työputkessa pysähtymättä koskaan miettimään sitä, onko tämä oikea suunta ja mihin itseasiassa haluan polkuani ohjata. "Pessimisti ei pety eikä realisti rasitu" lauseen jälkipuolisko sopi minuun kuin nappi nallen nenäksi - minä en uskaltanut unelmoida enkä toivoa enää mitään parempaa "koska minulla oli jo niin paljon ja kaikki periaatteessa hyvin". 

Itävallan reissulla tapasin ihmisiä, jotka elivät hyvin erilaista elämää kuin minä ja vaikuttivat melkeinpä ärsyttävän onnellisilta. Ajatusmaailmaani ravisteltiin rajusti. Huomasin eläneeni laatikossa, jonka ulkopuolelle en ollut koskaan uskaltanut kurkata. Luulin tietäneeni tarkkaan, mistä oma hyvinvointini koostuu, mutta huomasin, ettei minulla ollut siitä hajuakaan. Itseasiassa minulla ei ollut lainkaan käsitystä siitä, kuinka hyvältä elämä voi todella tuntua ja kuinka suurta onnellisuutta minun on todella mahdollista kokea. 

Reissussa löysin itsestäni lopulta sellaista potkua, inspiraatiota ja onnellisuutta, mitä olin kokenut viimeksi lapsuudessani. Hyvin nopeasti oli selvää, että en ollut enää valmis päästämään siitä irti. En halunnut enää keskinkertaista hyvinvointia vaan lähdin tavoittelemaan määrätietoisesti, mutta pilke silmäkulmassa arjen täyspäiväonnellisuutta.

Tuosta kesästä alkoi matka, joka on tuonut minut tähän onnelliseen paikkaan, missä nyt olen. Päätin antaa aikaa haaveilulle, rikoin suorituskeskeisen aikataulutetun elämäni ja näiden myötä lähes kaikki muukin on muuttunut. Olen toteuttanut naurattavan pieniä ja ihmeellisen isoja lapsuuden unelmiani melkoisella innolla, olen mm. syönyt elämäni ensimmäistä kertaa sushia, tehnyt telttaretken metsään, hypännyt benji- ja laskuvarjohypyn, matkustanut Australiaan ja Uuteen-Seelantiin ja päässyt ison tanssiryhmän mukana esiintymään Pariisiin. 

Sosiaalinen ympäristöni on hiljalleen täyttynyt inspiroivista ja iloisista eteenpäinpyrkivistä ihmisistä ja olen ryhtynyt opiskelemaan asioita, jotka kutkuttavat vatsanpohjaani. Ravintoni on vaihtunut puhtaampaan ja ravitsevampaan ja ikuiset vatsavaivani ovat helpottaneet tämän myötä. 

Syyskuussa 2011 toteutin itseänikin yllättäneen unelman, jota edelleen jaksan ihmetellä suuresti kiitollisena. Päätin uskaltaa hypätä tuntemattomaan ja siirryin palkkatyöstä täyspäiväyrittäjäksi, tekemään tätä työtä, mitä nyt teen ja mitä rakastan tehdä.

Olen valtavan kiitollinen oman elämäni matkasta! Jokainen mutka on ollut opetus - kiitos niistä kaikista! 

..Sanottakoon, että kaikista parasta on auttamatta se, että tästä pisteestä matka senkun jatkuu! Tässä on tämän elämän aikana vielä yhtä jos toistakin opittavana :)

Tervetuloa mukaan matkalle!

-Minna

Ps. Jos haluat tietoa koulutustaustastani, pääset tsekkaamaan sen alta.