URHEILIJOIDEN PSYYKKINEN VALMENNUS

Urheilijan henkisen valmennuksen tavoitteena on harjoitella etukäteen ja suunnitelmallisesti niitä psyykkisiä ominaisuuksia ja taitoja, joita urheilija tarvitsee harjoituksissa ja kilpailutilanteissa.

Valmennustapaamisissa kehitettäviä huippu-urheilijalle ominaisia mielenhallinta taitoja ovat: 

• itseluottamuksen, vahvuuden ja energian tunteen kehittäminen
• urheilijan flow-tilan vahvistaminen
• eteenpäin suuntaavien tavoitteiden asettaminen
• rentouden lisääminen ja stressinhallintataidot
• vahvan keskittymiskyvyn parantaminen
• rajoittavien uskomusten, ajatusten ja tunteiden tunnistaminen ja hallinta
• rakentavien ajatusmallien kehittäminen

Urheilijan henkinen valmennus toteutetaan henkilökohtaisina valmennustapaamisina tai tarvittaessa Skypen tai puhelimen välityksellä urheilijan ollessa toisella paikkakunnalla tai ulkomailla.

Ensimmäisessä valmennustapaamisessa kartoitetaan lähtötilanne, jonka perusteella sovitaan valmennuksen yksilölliset tavoitteet ja suunnitellaan valmennusohjelma. Valmennuksen työkaluina käytetään erilaisia kysymys- ja keskustelutekniikoita, mielikuvaharjoituksia sekä kirjallisia ja toiminnallisia tehtäviä. Valmennuksesta urheilija saa mukaansa tehokkaita työkaluja, joita hän voi heti ensimmäiseltä tapaamiskerralta alkaen helposti hyödyntää itsenäisesti niin treeneissä kuin kisatilanteissakin.

Valmennusta lapsille ja nuorille 

Urheilijoiden henkisen puolen valmennukseen on viime vuosina ryhdytty panostamaan yhä varhaisemmassa vaiheessa. Lasten ja nuorten valmennuksessa yleisiä valmennusteemoja ovat esimerkiksi tunteiden tunnistaminen ja hallinta (mm. kilpailujännitys), itseluottamuksen kehittäminen, sosiaalisten suhteiden merkitys, myönteisen ajatuskulun kehittäminen, kritiikin vastaanottaminen sekä tavoitteiden asettaminen omassa lajissa ja laajemmin elämässä. Lasten ja nuorten kohdalla omaiset ja lajivalmentaja voivat olla tarvittaessa tiiviistikin mukana valmennusprosessissa.

Urheilijat ja tiimit, joiden kanssa olen työskennellyt:

Yksilöurheilijat mm.: 

• Anna Everi (MM-painonnosto)                                                                                                                                                                             • Antti Mäkinen (EM-paini)                                                                                                                                                                                       • Emma Rautalin (SM-uinti)                                                                                                                                                                                     • Eero Hakala (keihäänheitto) 
• Harri Niemi (SM-hiihto) 
• Jaakko Rautalin (SM-uinti)                                                                                                                                                                                     • Janni Hussi (fitness) 
• Jari Mäkinen (speedway) 
• Jenna Laukkanen (olympiauinti) 
• Joni Salovaara (EM-vapaaottelu) 
• Jukka Mäennenä (BMX-pyöräily) 
• Katja Kantanen (SM-kuulantyöntö) 
• Lotta Harala (EM-aitajuoksu) 
• Noora Toivo (EM-aitajuoksu) 
• Pasi Roslund (EM-aitajuoksu) 
• Tomas Söderlund (SM-kuulantyöntö) 

Tiimit ja joukkueet: 
• CocoVi:n urheilijatiimi
• Dream Team Wildcats (SM-cheerleading) 
• Northern Bliss Ski Team (SM-alppihiihto) 
• Sotkamon Jymy (SM-pesäpallo, miehet)

Urheiluvalmennuksen hinnasto 

1 x valmennustapaaminen 150e
3 x valmennustapaaminen 450e
6 x valmennustapaaminen 750e

Skype-valmennusten hinnasto 

1 x valmennuskeskustelu 124e
3 x valmennuskeskustelu 360e 

/ hinnat sisältävät alv. 24%

Kysy lisää tai varaa aika suoraan valmennukseen: minnaimmonen.com@gmail.com tai p. 044 535 15 53

***********************************************************************************************************************************

ASIAKASKOKEMUKSIA

"Ensimmäisen valmennuksen tärkein pointti oli se, että tajusin kuinka tärkeä psyykkinen puoli oikeasti on. Olen kuvitellut, että olen henkisesti vahva urheilija, mutta siltä puolelta löytyy oikeasti paljon petrattavaa. Kun kilpailut kovenevat ja ympyrät suurenevat, psyykkiset ominaisuudet korostuvat. EM-kisoissa ei pärjää piirinmestaruuskisojen ajattelumallilla. Jo ensimmäisen kerran perusteella voisin väitellä aiheesta: Suomessa pitäisi ottaa henkinen valmennus osaksi jokaisen urheilijan harjoitussuunnitelman runkoa. 

Ensimmäisen valmennuksen jälkeen olen enemmän miettinyt itseäni urheilijana. Mitä minä haluan, miksi teen tätä ja mikä tässä on niin kivaa. Tärkeää miettiä, varsinkin nyt, kun on loukkaantuminen alla ja kuntoutuminen käynnistymässä. Tunteidenhallintaharjoitus, jota kokeilimme, vaikuttaa toimivalta. Tämänhetkisissä reeneissä se ei ole kovin olennaista, mutta mikäs siinä, jos saa hirveen tsempin päälle pelkässä hauiskäännössä! En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan oppimiani asioita kilpailuissa!"

Katja Kantanen, SM-kuulantyöntö

"Olen 20-vuotias fitnessmaailman huipulle tähtäävä nuori nainen. Harjoittelen kovaa kymmenen kertaa viikossa ja treeniohjelmaani kuuluu niin saliharjoittelua, vapaaohjelman harjoittelua kuin liikkuvuustreenejäkin. Olen aina ollut päättäväinen ja periksiantamaton, joten saliharjoittelu ei tuota minulle päänvaivaa. Sen sijaan vapaaohjelma, johon kuuluu akrobatiaa ja aerobicmaista temppuilua on ollut minulle haastavampi tapaus. 

Kävin Minnalla henkisessä valmennuksessa ja siellä käsittelimme nimenomaan vapaa-ohjelmaa ja kuinka saada siihen rohkeutta. Minnan kanssa työskentely oli äärimmäisen helppoa ja luontevaa. Hän todella oli asiakkaastaan kiinnostunut ja antoi sen myös näkyä. Sain uusia hyviä vinkkejä ja ideoita, joita olen sittemmin hyödyntänyt harjoituksissani. Nykyisin olen paljon uskaliaampi uusien temppujen suhteen, osaanhan kohdistaa ajatukseni oikein"

Janni Hussi, fitnessmalli

"Työskentely Minnan kanssa on ollut aivan mahtavaa! Todella ammattimaista ja asiakasläheistä valmennusta. Jo ensimmäisellä tapaamiskerralla Minna havaitsi juuri minun tapani oppia. Voin suositella valmennusta kenelle tahansa urheilijalle täydellä sydämellä. Henkinen valmennus on korvaamaton apu jokaiselle parasta mahdollista suorituskykyä harjoituksissa ja kilpailuissa tavoittelevalle urheilijalle"

Jaakko Rautalin, SM-uinti

Hakeuduin henkiseen valmennukseen, koska en enää uskonut tai luottanut itseeni urheilijana. Monen vuoden toistuvat sairastelut ja epäonnistumiset urheilussa olivat vieneet itseluottamukseni, enkä ollut enää varma, olisinko motivoitunut jatkamaan uraani. Tiedostin, että tarvitsisin ulkopuolista apua henkiselle puolelle, jos aikoisin vielä urheilla tosissani. Omat ajatukseni olivat urautuneet ja suhtauduin asioihin pessimistisesti. 
Henkinen valmennus selkeytti ajatuksiani ja helpotti suhtautumistani urheiluun. Olin jo vuosia miettinyt henkiselle puolelle liittyviä asioita itsekseni ja valmentajani kanssa ennen henkisen valmennuksen aloittamista. Tästä syystä henkisessä valmennuksessa läpi käydyt asiat eivät olleet täysin uusia minulle, mutta niitä tuli mietittyä uusista näkökulmista. Henkisestä valmennuksesta on ollut paljon hyötyä minulle. On tärkeää saada apua ns. ulkopuoliselta henkilöltä, joka pystyy tuomaan uusia ja tuoreita ajatuksia omaan tilanteeseen. Valmennuksen onnistumisessa tärkeää on ollut oma asenne ja halu kehittyä henkisellä puolella.

Harri Niemi, SM-hiihto